021-92008711

تهران قلب تپنده ایران

  • Fatemeh Khosravi
  • سه شنبه, 16 دی 1399
  • 0 دیدگاه

در طول تاریخ ایران ، تهران سی و دومین شهری است که به عنوان پایتخت کشور انتخاب شده است. همانند بسیاری از شهرها و مناطق در سراسر جهان ، تهران در هزار سال گذشته به طور قابل توجهی توسعه یافته است. اگر به تهران سفر کنید قطعا از تاریخ و مناطق نهفته در آن تعجب خواهید کرد ، در اینجا قصد داریم به طور خلاصه در مورد تاریخ تهران صحبت کنیم و محله ها و مناطق قدیمی و جدید تهران را با یکدیگر مقایسه کنیم.

تهران قلب تپنده ایران

تاریخچه تهران

از تهران برای اولین بار در اثری از یک کتاب یونانی نام برده شده است ، در آنجا تهران را حومه شهر ری در حدود 2000 سال قبل از میلاد توصیف كرده است. همچنین شواهد تاریخی دیگری نیز وجود دارد كه نشان می دهد تهران بیش از هزار سال قدمت داشته است. اما نویسنده ای به نام "ابوسعد سامانی" از شخصی به نام "ابوعبدالله محمد بن حامد تهرانی رازی" نام برده است كه در تهران و ری زندگی كرده و در حدود 261 هجری قمری یا 874 م درگذشت. از این شواهد ، اعتقاد بر این است که این شهر قبل از قرن سوم هجری نیز وجود داشته است.با این حال ، این شهر تا قرن 9 هجری به عنوان یک روستا شناخته می شد. در قرن سیزدهم ، پس از تخریب ری توسط مغولان ، بسیاری از ساکنان آن به تهران فرار کردند. در برخی منابع دوره اولیه ، از این شهر با عنوان "Rhages Teheran" یاد می شود. این شهر بعداً در کتاب حمدالله مستوفی نزهت القلوب (نوشته شده در سال 1340) به عنوان یک دهکده مشهور ذکر شده است.در اوایل قرن هجدهم ، کریم خان زند دستور داد یک کاخ و یک دفتر دولتی که قرار بود در تهران ساخته شود ، تا بتواند تهران را به عنوان پایتخت خود اعلام کند اما بعداً دولت خود را به شیراز منتقل کرد . تهران سرانجام در سال 1795 ، هنگامی که آقا محمد خان پادشاه قاجار در این شهر تاجگذاری کرد ، پایتخت ایران شد و تا امروز نیز پایتخت باقی مانده است.در دهه های 1920 و 30 ، این شهر اساساً تحت حکومت شاه ایران ، رضا شاه پهلوی ، از ابتدا بازسازی شد. رضاشاه معتقد بود که بناهای باستانی مانند قسمتهای وسیع کاخ گلستان ، تکیه دولت ، میدان توپخانه ، استحکامات شهر و ارگ باستان از جمله موارد دیگر نباید بخشی از یک شهر مدرن باشند. در دهه شصت و هفتاد میلادی ، تهران تحت حکومت محمدرضا پهلوی توسعه یافت. ساختمان های مدرن چهره تهران را تغییر داده و پروژه های بلند پروازانه ای برای دهه های بعدی ارائه شد. اکثر این پروژه ها پس از انقلاب اسلامی سال 1979 ، زمانی که شهرنشینی تهران به اوج خود رسیده بود ، ادامه یافت و دولت جدید بسیاری از پروژه های جدید دیگر مانند برج میلاد را آغاز کرد.

تهران قلب تپنده ایران

تهران قدیم

اگر می خواهید اندازه و موقعیت تهران قدیم را با تهران فعلی مقایسه کنید ، باید بدانید که منطقه 12 فعلی تهران در گذشته، شهر تهران قدیم را تشکیل می داده است. در دوره سلسله صفوی ، تهران تنها 4 منطقه اصلی داشت که به نامهای اودلاجان ، سنگلج ، بازار و چاله میدان معروف بودند. با این حال ، ناصرالدین شاه ، پادشاه سلسله قاجار ، برخی از مناطق دیگر را به تهران اضافه کرد. این مناطق جدید عبارت بودند از ارگ ، چاله حصار ، خانی آباد ، جوادیه ، غنات آباد ، گود زنبورک خانه و دروازه قزوین. در سلسله قاجار ، تهران در بسیاری از مناطق مانند شهر ری ، تجریش ، تهران نو ، فرحزاد ، بریانک ، کن و طرشت گسترش یافت. برخی از این مناطق به مناطق دیگر تقسیم شده اند اما برخی از آنها مانند تجریش ، فرحزاد و ری اکنون مناطق توریستی هستند و نام های قدیمی خود را حفظ کرده اند.

تهران قلب تپنده ایران

تهران امروزی

در دو دهه گذشته ، این شهر که در حال حاضر در رده 29 جهان از نظر جمعیت کلانشهرها قرار دارد ، شاهد مهاجرت عمده جمعیت از سایر شهرهای ایران بوده و به ترکیبی جالب از سنت گرایی و مدرنیته تبدیل شده است. این شهر با حدود 730 کیلومتر مربع مساحت بسیار بزرگی از فلات شمالی را در بر میگیرد ، از این رو از نظر ارتفاعی تفاوت قابل توجهی در نقاط مختلف شهر دارد. به عنوان مثال ، خیابان ولیعصر که از میدان تجریش شروع می شود و به ایستگاه راه آهن تهران ختم می شود ، ارتفاعات مختلفی را از سطح دریا در 1111 متر (3،665 فوت) در جنوب و 1712.6 متر (5612.3 فوت) در شمال دارد. این ارتفاع حتی می تواند در انتهای منطقه ولنجک در قسمت شمالی تهران تا 2000 متر (6،600 فوت) از سطح دریا نیز افزایش یابد.

تهران قلب تپنده ایران

مناطق حال حاضر تهران

امروز 22 منطقه شهرداری در تهران وجود دارد. این مناطق شامل محله های اصلی زیر است: عباس آباد ، افسریه ، امانیه ، امیر آباد ، آریاشهر ، باغ فیض ، بهارستان ، درکه ، دربند ، دردشت ، دارآباد ، دروس ، دهکده المپیک ، اختیاریه ، اکباتان ، الهیه ، اوین ، ، قیطریه ، قلهک ، گیشا ، گمرک ، حسن آباد ، جماران ، جنت آباد ، جوادیه ، جمهوری ، جردن ، لویزان ، مهران ، نارمک ، نواب ، نازی آباد ، نیاوران ، پارک شهر ، پاسداران ، پیروزی ، پونک ، ری ، سعادت آباد ، صادقیه ، سیدخندان ، سهروردی ، شهر آرا ، شهر زیبا ، شهرک غرب ، شمیران ، تجریش ، تهران نو ، تهرانپارس ، تهرانسر ، ونک ، ولنجک ، یافت آباد ، یوسف آباد و زعفرانیه است. هر یک از این مناطق مرکز اداری خاص خود را دارند. 20 منطقه از این مناطق در منطقه مرکزی شهرستان تهران واقع شده اند ، در حالی که مناطق 1 و 20 به ترتیب در شهرستانهای شمیرانات و ری واقع شده اند.

دیدگاه

ارسال دیدگاه