کتابخانه های دیدنی در دنیا
- Fatemeh Khosravi
- یکشنبه, 21 دی 1399
- 0 دیدگاه

گرچه امروزه با وجود انواع رسانه های اینترنتی و شبکه های اجتماعی اکثر مردم سعی در خواندن کتاب های صوتی و حتی متنی در بستر آنها دارند ، اما کتابخانه های قدیمی زمانی قطب اصلی پیشرفت فکری بشر بودند. طی قرن ها ، پادشاهان و رهبران جهان کتابخانه ها را به عنوان نمادی از دانش ، قدرت و ثروت دانسته اند. برای همه دوستداران و علاقه مندان به کتاب وکتابخوانی ، در اینجا به معرفی کتابخانه های معروف و دیدنی می پردازیم.
کتابخانه ادمونت ابی ، اتریش
این کتابخانه زیبا و منحصربفرد در کنار رودخانه انس در شهر ادمونت کشور اتریش واقع شده است . کتابخانه ادمونت ابی بزرگترین کتابخانه صومعه جهان است. این کتابخانه به خاطر معماری ، هنر و دست نوشته های آن شهرت دارد. مجموعه (مخزن) کتابخانه حدود 200000 جلد کتاب را شامل می شود. با ارزش ترین گنجینه های این کتابخانه شامل بیش از 1400 نسخه خطی (اولین کتاب از قرن 8) و 530 جلد کتاب اینکونابلا (کتاب های چاپ اولیه قبل از 1500) می باشد.
کتابخانه عمومی نیویورک ، آمریکا
این کتابخانه زیبا که از سنگ مرمر ساخته شده است ، واقع در خیابان پنجم نیویورک ، بیش از 100 سال است که ارائه دهنده خدمات ، اطلاعات ، ایده ها و آموزش رایگان در این شهر است. علاوه بر اینکه کتابخانه مرجع مشهوری را نیز در خود جای داده است ، گنجینه هایی مانند کتاب مقدس گوتنبرگ ، اولین نسخه فولیو از "کمدی ها ، تاریخ ها و تراژدی ها" شکسپیر از سال 1623 و چتر مری پاپینز را در خود جای داده است.
کتابخانه جورج پیبدی بالتیمور ، ایالات متحده آمریکا
کتابخانه جورج پیبدی ، که در انستیتوی موسیقی مشهور جهانی پیبدی مستقر است ، بخشی از مجموعه ویژه کتابخانه های شریدان در دانشگاه جان هاپکینز است. این کتابخانه که در سال 1857 افتتاح شد ، شامل بیش از 300000 جلد کتاب است که عمدتا مربوط به قرن 18 و 19 است. از نقاط قوت برجسته این مجموعه می توان به باستان شناسی ، هنر و معماری انگلیس ، تاریخ انگلیس و آمریکا ، زندگی نامه ، ادبیات انگلیسی و آمریکایی ، زبان های عاشقانه و کلاسیک یونانی و لاتین اشاره کرد.
کتابخانه ملی فرانسه ، پاریس
کتابخانه ملی فرانسه یک کتابخانه مهم تحقیقاتی و حفاظتی است. این کتابخانه با 14 میلیون کتاب و اسناد چاپی یکی از کاملترین کتابخانه های جهان است. این مکان به بخشهای مختلفی تقسیم شده و سه حوزه به نمایشگاههای موقت اختصاص دارد. یک موزه دائمی و یک سردابه نیز در داخل آن وجود دارد.
کتابخانه ال اسکوریال ، اسپانیا
اسكوريال يك مجتمع ساختماني گسترده است كه در سن لورنزو د ال اسكوريال ، نزديك مادريد واقع شده است. این ساختمان مهمترین بنای معماری دوره رنسانس اسپانیا است. مجموعه ساخته شده در ال اسكوريال يكي از بزرگترين كتابخانه هاي زمان خود بود كه شامل مجموعه هاي بزرگي از كتاب ها ، ابزارهاي علمي ، نقشه ها و آثار هنري است. کتابخانه زیبای اسکوریال همچنین دارای مجموعه ای چشمگیر از نقاشی های دیواری در اتاق جنگ این کتابخانه است.
کتابخانه لینکلن ، لندن
این کتابخانه منحصربفرد و زیبا توسط فیلیپ هاردویک طراحی و در سال 1845 افتتاح شد ، این کتابخانه یک ساختمان کلاسیک متمایز و قابل توجه است و نکته جالب اینجاست که یکی از چهار ساختمان کتابخانه به عنوان مسافرخانه استفاده می شده است ، و در جنگ جهانی دوم تخریب نشده است. به عنوان کتابخانه ملی این مجموعه قدیمی ترین کتابخانه ای است که هنوز در لندن وجود دارد.
کتابخانه کاخ مافرا ، پرتغال
این کتابخانه که واقع در کاخ ملی مافرا می باشد ، حتی به عنوان یک کاخ نیز استفاده می شده است. کتابخانه کاخ مافرا ، بزرگترین و باشکوه ترین اتاق این ساختمان را اشغال کرده است . این مجموعه زیبا و عظیم یکی از مهمترین کتابخانه های عصر جدید در اروپا است . بیش از 36000 جلد کتاب در آن وجود دارد.
کتابخانه ملی پراگ ، جمهوری چک
سالن زیبای کتابخانه باروک در کلمنتینوم پراگ نمونه ای عالی از معماری عصر خود می باشد . اولین بار در سال 1722 به عنوان بخشی از یک دانشگاه افتتاح شد و بیش از 20،000 کتاب در آن نگهداری می شد. این کتاب ها هنوز هم می تواند نشانه ای از تبحر در سازماندهی کتابخانه ها را در زمان گذشته در پراگ را نشان دهد . از قرون وسطی بسیاری از ستاره شناسان بزرگ اروپا ، دانشمندان ، فلاسفه و موسیقی دانان در اینجا مشغول به مطالعه و کار بوده اند.
کالج ترینیتی ، دوبلین ، ایرلند
این کتابخانه علمی خیره کننده با داشتن تخته های چوبی تیره و سقف قوسی شکل ، بزرگترین کتابخانه در ایرلند نیز شناخته شده است. اتاق اصلی کتابخانه قدیمی اتاق طولانی را شامل می شود . این مکان باشکوه با تقریباً 65 متر طول ، 200000 کتاب قدیمی را در خود جای داده است و یکی از چشمگیرترین کتابخانه های جهان است.
کتابخانه اشتوتگارت ، آلمان
در سال 2011 ، کتابخانه مرکزی اشتوتگارت به ساختمان جدید 9 طبقه ای نقل مکان کرد. این کتابخانه دارای 4 بخش در یک طرح چهار طرفه ، و 5 بخش فوقانی است که شکل هرمی آن را تشکیل می دهد. این شگفتی غاری شکل سفید از نظر طراحی بدون رقیب است ، جایی که کتابها و بازدیدکنندگان رنگ را در یک محیط خنثی می توانند مشاهده کنند می دهند.
دیدگاه
ارسال دیدگاه